Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mersin’de Sağlık Çalışanlarına Saldırı: Hasta Yakını Tutuklandı

Mersin’de bir hasta yakını, Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor ve hemşireyi darbetti. Olay sonrası tutuklandı ve sağlık çalışanları protesto düzenledi.

Mersin'de bir hasta yakını,

Mersin’de bir hasta yakını, Aile Sağlığı Merkezi’nde doktor ve hemşireyi darbetti. Olay sonrası tutuklandı ve sağlık çalışanları protesto düzenledi.

Mersin’de Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırı

Mersin’in Toroslar ilçesinde, hamile eşinin muayenesi için Aile Sağlığı Merkezi’ne (ASM) giden bir hasta yakını, sağlık personeline saldırdığı iddiasıyla tutuklandı.

Olayın Ayrıntıları

20 Eylül tarihinde meydana gelen olayda, hasta yakını Süleyman K., sağlık ekiplerinin uyarısına rağmen eşinin muayene olduğu gebe izleme odasına girdi. İddialara göre, odadan çıkmayı reddeden zanlı hemşire Ayşegül Yasemin Bayram ile tartışmaya başladı ve hemşirenin boğazını sıktı. Araya girmeye çalışan aile hekimi Bayram Yılmaz da darp edildi.

Olayın üzerine, “Beyaz kod” verilmesi üzerine polis ekipleri olay yerine intikal ederek zanlıyı gözaltına aldı. Darp raporu alan doktor ve hemşire, Süleyman K.’dan şikayetçi oldu. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Sağlık Çalışanlarından Protesto

Olayın ardından Yalınayak ASM önünde toplanan sağlık çalışanları, durumu protesto etti. Grup adına konuşan uzman doktor Çağlar Özen, “Güvenli ortamlarda çalışmak istiyoruz. Yaşadığımız üzüntü ve travma çok büyük. Hepimize geçmiş olsun. Toplum sağlığı ve kendi güvenliğimiz için dayanışma içinde mücadeleye devam edeceğiz,” dedi.

Mersin'de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi'nde (ASM) doktor ve...

Mersin’de hamile eşinin muayenesi için gittikleri Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) doktor ve hemşireyi darbettiği öne sürülen zanlı tutuklandı. Yalınayak ASM önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, olayı protesto etti.