Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Canan

O ülkeler 568 kişi yüksek sıcaklık nedeniyle öldü

Pakistan’da devam eden sıcak hava dalgası nedeniyle son altı gün içinde 568 kişi hayatını kaybetti. Karaçi eyaletinde 40 derece olan sıcaklık, nemin de etkisiyle 49 derece olarak hissedildi. Şehirde sıcaklığa bağlı ölümler artmaya devam ediyor.

Pakistan’ın Sindh eyaletine bağlı Karaçi şehrinde, 40 derecenin üzerindeki sıcaklıklar can almaya devam ediyor. Yüksek nemle birlikte hissedilen sıcaklık 49 dereceye kadar çıkarken, ölümler giderek artıyor. Edhi Ambulans Servisi’nden yapılan açıklamada, aşırı sıcaklar nedeniyle şehir morguna günlük 30-40 cenazenin getirildiği, ancak son altı gün içinde 568 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Can kayıplarının 141’inin yalnızca salı günü gerçekleştiği belirtildi.

PAKİSTANDA SICAKLIK

DURUM KÖTÜLEŞİYOR

Acil servis sorumlusu Dr. Imran Sarwar Sheikh, Karaçi Sivil Hastanesi’ne pazar gününden perşembeye kadar 267 kişinin sıcak çarpması şikayetiyle başvurduğunu ve 12’sinin hayatını kaybettiğini belirtti. Dr. Sheikh, “Başvuranların çoğu 60’lı ve 70’li yaşlardaydı, ancak 45 yaşlarında olanlar ve hatta 20’li yaşlarında bir çift de vardı. Gelenlerin büyük bir kısmı dışarıda çalışıyordu. Bu sıcak havalarda bol su içmelerini ve hafif giysiler giymelerini tavsiye ettik” dedi.

SERİNLİK NOKTALARI OLUŞTURULDU

Pakistan’da hafta sonu başlayan aşırı sıcaklar nedeniyle, vatandaşların serinleyebilmesi için çeşitli merkezler ve kamplar oluşturuldu.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER