Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Paketli Gıda Tüketimi Çocukların Diş Sağlığını Tehdit Ediyor

Uzmanlar, çocukların ağız sağlığı için paketli ürünlerin sınırlanması gerektiğini vurguladı.

Uzmanlar, çocukların ağız sağlığı

Uzmanlar, çocukların ağız sağlığı için paketli ürünlerin sınırlanması gerektiğini vurguladı.

Çocukların Diş Sağlığı İçin Önlemler

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden Dr. Zeynep Öztürk, çocuklar için paketli gıda tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini açıkladı. Uzman, bu durumun diş çürüklerine neden olduğunu belirtti.

Diş Kontrolünün Önemi

Dr. Öztürk, ailelerin çocuklarının diş sağlığını korumak amacıyla, ilk diş çıkmadan sonra düzenli kontrollerin yapılmasının önemine değindi. Gece beslenmelerinin 1 yaş sonrası kesilmesi gerektiğini vurguladı.

Diş Temizliği ve Fırçalama

Çocukların her beslenme sonrası diş temizliği yapmalarının gerektiğini ifade eden Öztürk, parmak fırçalar veya temiz gazlı bez kullanmanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, 10 yaşa kadar ailelerin diş fırçalamada destek vermeleri gerektiğini söyledi.

Bağışıklık Sistemi ve Diş Sağlığı

Öztürk, sistemik hastalıkların diş çürüklerine yatkınlık oluşturabileceğine dikkat çekerek, ailelerin diş kontrollerine özen göstermelerini önerdi. Ağız hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Beslenme Düzeni ve Fırçalama Alışkanlığı

Diş kayıplarının önlenmesi için diyet kontrolü ve düzenli diş fırçalama alışkanlıklarının önemini yineleyen Öztürk, mutlaka günde iki kez, sabah ve akşam dişlerin fırçalanması gerektiğinin altını çizdi.

Sonuç olarak, çocukların ağız ve diş sağlığını korumak adına beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi ve düzenli diş kontrollerinin yapılması kritik öneme sahip.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep...

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Öztürk, çocukların dişlerinde çürüklere neden olan ve ağız sağlığını bozan paketli gıda tüketiminin sınırlanması gerektiğini söyledi.