Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Semanur

Peru’da 7.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Peru’nun güneyinde, Richter ölçeğine göre 7.2 şiddetinde bir yer sarsıntısı kaydedildi. Oluşan bu güçlü depremin ardından tsunami oluşabileceği konusunda uyarılar yapılmaktadır.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nin raporlarına göre, Peru’nun güney sahil şeridinde, yerin 28 kilometre altında, 7.2 şiddetinde bir yer sarsıntısı yaşandı. Bu, cuma gecesi gerçekleşen ve bölgede hissedilen güçlü bir depremi işaret ediyor.

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Peru’nun belirli kıyı bölgelerinde 1 ile 3 metre arasında değişebilecek tsunami dalgalarının mümkün olabileceğini duyurdu.

Merkez, eldeki veriler ışığında, kıyı şeritlerinde olası tehlikeli tsunami dalgalarının beklendiğini bildirerek, vatandaşları uyanık ve hazırlıklı olmaları konusunda ikaz etti.

Tsunami Tehlikesi Bildirimi

Peru’nun sismoloji otoritesi olan Jeofizik Enstitüsü, bir tsunami tehlikesi konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarı, en yüksek seviye olan tsunami alarmının hemen altında yer almakta ve yetkililerin acil durum protokollerini harekete geçirmelerinin önemini vurgulamaktadır.

Söz konusu deprem, Lima’nın güneyinde yaklaşık 600 kilometre uzaklıkta, Atiquipa şehrinin batısında 8 kilometre mesafede meydana geldi.

Peru ve Güney Amerika’nın Pasifik kıyıları, Güney Amerika kıtasını kaplayan büyük Güney Amerika levhası ile Pasifik Okyanusu boyunca uzanan Nazca levhasının birleştiği noktada bulunuyor ve bu bölge, sismik aktivite açısından oldukça hareketli bir alan olarak biliniyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER