Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PKK’nın Kerkük’teki Açık Faaliyetleri Tehdit Ediyor

Hasan Turan, Kerkük’te PKK’nın sivil toplum adı altında faaliyet gösterdiğini ve güvenlik boşluklarını vurguladı.

Hasan Turan, Kerkük'te PKK'nın

Hasan Turan, Kerkük’te PKK’nın sivil toplum adı altında faaliyet gösterdiğini ve güvenlik boşluklarını vurguladı.

PKK’nın Kerkük’te Sivil Toplum Kılığında Faaliyetleri

Irak Türkmen Cephesi’nin lideri Hasan Turan, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük şehrinde terör örgütü PKK’nın, sivil toplum adı altında açıkça faaliyet yürüttüğünü aktardı. Turan, bu durumu kamuoyuyla paylaşarak son bir ay içinde PKK’nın Türkmenlere yönelik saldırılarının artış gösterdiğini belirtti.

Irak Hükümetine Acil Çağrı

Turan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani‘nin Kerkük’ün güvenlik durumuna müdahale etmesi gerektiğini vurguladı. Türkmenlerin can güvenliğinin sağlanması için hükümetin hemen adım atması gerektiğini ifade eden Turan, saldırıların iş yerlerine ve çarşılara kadar ulaştığını söyledi.

Örgüt faaliyetleri hakkında bilgi veren Turan, “Son bir yıl içinde Kerkük’te yaşanan olayların PKK ve ona destek veren bazı siyasi gruplar tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi,” dedi. Türkmen yetkilisi Saygın Haceroğlu‘na yönelik 5 Ekim’de düzenlenen saldırının da PKK’nın ilişkili olduğunu düşündüklerini ekledi.

Güvenlik Boşlukları ve Saldırılar

Son günlerde Kerkük’te memur olan bir Türkmen gazetecinin evine silahlı baskın düzenlendiğini belirten Turan, saldırıların artarak devam ettiğini yineledi. “Kerkük’te federal hükümete bağlı olmayan güçlerin varlığı arttı. Kerkük’ün güvenliği Bağdat hükümeti tarafından gözden geçirilmeli,” diyen Turan, bu güçlerin yeri terk etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kerkük’teki gazetecilerin tehditler ve saldırılara uğradıklarını ifade eden Turan, “Hükümetin derhal müdahale ederek Kerküklü gazetecilerin güvenliğini sağlaması gerekiyor,” dedi. Ayrıca, Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye sınırlarında ciddi bir güvenlik açığı bulunduğunu ve bu boşlukta terör örgütü DEAŞ ile PKK’nın varlık göstermeye başladığını dile getirdi.

Turan, Irak hükümeti yetkililerine, bu geniş alanların kontrol altında tutulması çağrısında bulundu.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son...

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük’te düzenlediği basın toplantısında, PKK’nın son bir ayda Kerkük’teki Türkmenlere yönelik saldırılarının arttığını belirterek, ​​​​​Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin “Kerkük’ün güvenlik dosyasına” müdahale etmesini istedi.