Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Selanik’te Türk Sineması Günleri Başladı

Türk Sineması Günleri, Yunanistan’ın Selanik kentinde iki gün boyunca Türk filmleriyle sinemaseverlerle buluşuyor.

Türk Sineması Günleri, Yunanistan'ın

Türk Sineması Günleri, Yunanistan’ın Selanik kentinde iki gün boyunca Türk filmleriyle sinemaseverlerle buluşuyor.

Yunanistan’da Türk Sineması Günleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye’nin Selanik Konsolosluğu işbirliğiyle düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan’ın Selanik şehrinde başladı.

Etkinlik Detayları

İki gün sürecek olan etkinlik, Türk sinemasının önemli yapımlarını sinemaseverlerle buluşturmayı hedefliyor. Açılış galasında, Selman Nacar’ın “Tereddüt Çizgisi” ve Zeki Demirkubuz’un “Hayat” filmleri gösterildi. Ayrıca, Cemil Ağacıkoğlu’nun “Son Hasat” ve Emre Kavuk’un “Daha İyi Bir Yarın” filmleri de izleyicilerle buluşacak.

Başkonsolosun Açıklamaları

Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik, etkinliğin gerçekleştirilebilmesinde yardım eden Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Atina Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’ne teşekkür etti. 2019’daki ilk etkinliğe olan ilginin hatırlatıldığı konuşmasında, Yunanistan’ın kuzeyinde ve Selanik’te Türkiye ile Türk kültürüne olan ilginin büyük olduğunu vurguladı.

Karşılıklı Turizm İlginçliği

Gedik, iki ülke arasındaki turizm hareketliliğine de dikkat çekerek, “Bu ilgi aslında karşılıklı. Türk turistler Selanik’i daha çok tercih ediyorsa, Yunan turistler de Türkiye’yi ziyaret ediyor.” şeklinde konuştu. Kültürel etkinliklerin ülkeler arası ilişkileri güçlendirici bir rol oynayacağını ifade etti.

Yönetmenlerin Görüşleri

Yönetmen Cemil Ağacıkoğlu, sanatın iki ülke arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, “Politik zorlukların üstesinden sanat yoluyla gelebiliriz.” dedi. Emre Kavuk ise, Türk dizilerinin Yunanistan’daki popülaritesini vurgulayarak, “Bir Yunan gencinin Muhteşem Yüzyıl dizisini izleyip Türkçe öğrenmeye karar vermesi, Türk sinemasının da benzer şekilde ilgi göreceğini gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Katılımcılar

Etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Atina Kültür ve Tanıtma Müşaviri Veli Aydın ve Batı Trakyalı Türkler ile çok sayıda sinemasever katılım sağladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk...

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen Türk Sineması Günleri, Yunanistan’ın Selanik kentinde başladı. Etkinliğin açılış galasında, Türkiye’nin Selanik Başkonsolosu Serkan Gedik konuşma yaptı.