Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Taha Akgül Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığına Aday

Taha Akgül, güreşin altyapısını güçlendirmek ve 2028 Olimpiyatlarına hazırlık için başkan adayı olduğunu açıkladı.

Taha Akgül, güreşin altyapısını

Taha Akgül, güreşin altyapısını güçlendirmek ve 2028 Olimpiyatlarına hazırlık için başkan adayı olduğunu açıkladı.

Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlık Adaylığını Açıkladı

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu’nun gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için aday olduğunu duyurdu.

Altyapı ve Şampiyonluk Hedefleri

Akgül, hedeflerinin altyapıyı geliştirerek, Los Angeles 2028 Olimpiyatları‘na hazırlanmak olduğunu belirtti. Sivas’ın Zara ilçesinde güreşçilerle bir araya gelen Akgül, Türk güreşinin geçmiş başarılarını vurguladı.

Başarıların Arkasında Yatan Problemler

Akgül, “Güreş kulüplerinin sayısının artırılması gerekiyor. Bu, altyapının önemli bir parçası. Yıldızlar ve gençler yeterli düzeyde maddi destek alamıyorlar,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, mevcut şampiyonların desteklenmesi ve kampların sayısının artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Gelecek için Umutlu Adımlar

6. Olağan ve Mali Genel Kurul’un 9 Kasım Cumartesi günü Ankara’da yapılacağını belirten Akgül, “Eğer birinci toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 10 Kasım’da gerçekleştirilecektir,” dedi.

Taha Akgül, güreş eğitim merkezlerinin durumunu geliştirerek, en iyi antrenörleri kritik bölgelere atamak için çalışacaklarını dile getirdi. Akgül, “Altyapıyı sağlam alıyoruz, ama eksiklikleri gidermek için çalışmalıyız,” şeklinde ekledi.

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat...

Türkiye Güreş Federasyonunun olağan seçimli genel kurulunda başkanlık için yarışacak olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli sporcu Taha Akgül (solda), Sivas’ın Zara ilçesinde güreşçilerle bir araya geldi. Akgül’ün ziyaretine milli güreşçi Rıza Kayaalp de (sağ 2) eşlik etti. Akgül, AA muhabirine açıklamada bulundu.