Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tatilden Dönüşte Çocuklara Hijyen ve Beslenme Önerileri

Okula dönen çocukların sağlıklı olabilmesi için ailelere hijyen ve beslenme tavsiyeleri verildi.

Okula dönen çocukların sağlıklı

Okula dönen çocukların sağlıklı olabilmesi için ailelere hijyen ve beslenme tavsiyeleri verildi.

Sağlıklı Bir Okul Dönemi İçin Ailelere Tavsiyeler

Dr. Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası okula dönüşte çocukların daha az hastalanması için ailelere önemli uyarılarda bulundu.

Kalabalık Ortamlarda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocukların kapanık ve izole ortamlardan çıkıp, kalabalık sınıflara geçeceğini belirten Sağlam, “Okullar, çocukların beslenme alışkanlıklarının değişmesine neden olabilir. Ayrıca, kapalı alanlarda kimyasallara maruziyet artar, bu da hastalanma riskini yükseltir,” diye vurguladı.

Sağlıklı Beslenmenin Önemi

Beslenme konusunda ailelere önerilerde bulunan Sağlam, “Çocuklarınızın menüsünde mutlaka süt ürünleri, sebzeler, meyveler ve baklagiller bulundurun. Paketli gıdalardan ve rafine şekerden uzak durun,” dedi ve günlük süt miktarının dikkatli ayarlanması gerektiğini belirtti.

Uyku Düzeni

Uykunun beyin gelişimi için de kritik bir öneme sahip olduğunu belirten Sağlam, “Kreşe giden çocukların 20.00-21.00, ilkokul çocuklarının 21.00-21.30, lise öğrencilerinin ise en geç 22.00’de uyuması gerekir,” dedi.

Hijyen Eğitimi

Ayrıca, Sağlam, çocuklara hijyen alışkanlıkları kazandırmanın önemine değinerek, “Bulaşıcı hastalık riski olan ve hasta olan çocuklarımızı okula göndermemeliyiz,” şeklinde ifadelerde bulundu.

Bu tavsiyeleri dikkate alarak, çocuklarınızın sağlıklı bir eğitim dönemi geçirmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim...

Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mukaddes Kılıç Sağlam, tatil sonrası yeniden okula dönecek çocukların daha sağlıklı ve daha az hastalanarak eğitim, öğretim dönemi geçirebilmesi için ailelere tavsiyelerde bulundu.