Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay’dan Önemli Açıklamalar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçi ve emekçilerin taleplerinin göz önünde bulundurulmasını istedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, işçi ve emekçilerin taleplerinin göz önünde bulundurulmasını istedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’dan Önemli Açıklamalar

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, emekliler ve asgari ücretlilerle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu ülkede 12 bin 500 liraya nefes almaya çalışan emekliler, 17 bin liraya geçinen asgari ücretliler var. Sendikalı işçilerin ücretleri de bu düzeye geldi.” diyerek toplumdaki ekonomik zorluklara dikkat çekti.

Atalay, TÜRK-İŞ‘in il ve bölge temsilcilerinin gerçekleştirdiği basın toplantısından önce konfederasyon genel merkezi önünde toplanan işçilere hitap etti. 1 milyon 400 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu olduklarını vurgulayan Atalay, bu büyük kesimin toplumda önemli bir temsil gücüne sahip olduğunu belirtti.

Ekonomik Zorluklar ve Talepler

Son 30 yılın en zorlu ekonomik koşullarının yaşandığını dile getiren Atalay, “Bu durum işçileri ve toplumun büyük bir kesimini olumsuz etkiledi” dedi. “Sendikacılar olarak toplumun sıkıntılarını dile getirmeye devam edeceğiz. Taleplerimizi kale alın, sıkıntılarımızı giderin.” şeklinde seslendi.

Atalay, “Türkiye’nin 81 ilinde bu sıkıntıları dile getirmeye devam edeceğiz” diyerek, taleplerinin karşılanmaması durumunda daha fazla mücadele edeceklerini ifade etti.

Taleplerin Yükseltilmesi

Vergide adalet talebinde bulunan Atalay, işçilerin maaşının büyük bir kısmının vergiye gittiğini vurguladı. Kamu Çerçeve Protokolü’ne ek protokol yapılması, taşeron işçilerin kadroya alınması ve çalışanlar lehine adaletin sağlanması taleplerinin altını çizen Atalay, önümüzdeki dönemde önemli mitingler planladıklarını duyurdu.

“26 Ağustos’ta Çerkezköy’de, 3 Eylül’de Zonguldak’ta miting yapacağız. Meclis açıldıktan sonra Ankara’da Türkiye’nin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz” dedi. Konuşmasının ardından, TÜRK-İŞ Ankara İl Temsilcisi Nihat Zengin, konfederasyonun taleplerini içeren metni okudu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ'in il ve bölge temsilciliklerinin Türkiye genelinde...

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, TÜRK-İŞ’in il ve bölge temsilciliklerinin Türkiye genelinde yaptığı ortak basın açıklaması öncesi, konfederasyon genel merkezi önünde toplanan işçilere hitap etti.