Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye’nin İlk Nükleer Hizmet İhracı Gerçekleşti

Akkuyu NGS, Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracatını NÜTED aracılığıyla Macaristan’a gerçekleştirdi.

Akkuyu NGS, Türkiye'nin ilk

Akkuyu NGS, Türkiye’nin ilk nükleer hizmet ihracatını NÜTED aracılığıyla Macaristan’a gerçekleştirdi.

Türkiye’nin İlk Nükleer Hizmet İhracatı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali‘nde elde edilen Türk mühendislik yetkinlikleri, uluslararası alanda ilk kez ihracat fırsatı buldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Nükleer Teknik Destek Anonim Şirketi (NÜTED), Akkuyu NGS’deki tecrübelerini Macaristan’a aktarmak üzere kolları sıvadı.

Macaristan ile İşbirliği

NÜTED, PAKS-II Nükleer Santral Projesi‘nde imalat denetim hizmetleri sunacak. Şirket, Macar yetkililer ile yeni sözleşmeler için de görüşme halindedir. Bu durum, Türkiye’nin nükleer sektördeki güçlenmesini bir kez daha kanıtlıyor.

NÜTED’in Rolü

2020 yılında Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından kurulan NÜTED, Türkiye’nin nükleer alanda teknik destek sağlayan ilk kuruluşu konumundadır. NÜTED, eğitim, denetim, analiz, danışmanlık ve sertifikalandırma gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır.

Akkuyu NGS ve NÜTED’in Faaliyetleri

NÜTED, Akkuyu NGS’de saha, inşaat, imalat ve işletmeye alma süreçlerinde önemli görevler üstlenmektedir. Santrale sağlanan hizmetler doğrultusunda, Türk mühendislerinin uluslararası alandaki yetkinlikleri daha da artmaktadır.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) Türk mühendislerin elde ettiği yetkinlik, ilk kez ihracata...

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) Türk mühendislerin elde ettiği yetkinlik, ilk kez ihracata konu oldu. Nükleer Teknik Destek Anonim Şirketi (NÜTED), Akkuyu’nun birçok sürecinde edindiği tecrübeyi Macaristan’a taşıdı. Macaristan’da bulunan PAKS-II Nükleer Santral Projesi’nde imalat denetim hizmeti verecek olan NÜTED, Macar tarafıyla yeni sözleşmeler için de görüşmeleri sürdürüyor.