Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜRKSAT 6A uydusu uzaya o tarihte gönderilecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin uzaydaki yeni göz bebeği TÜRKSAT 6A’nın, 8 Temmuz gecesi saat 00.20’de SpaceX’in Falcon 9 roketi aracılığıyla Florida’dan fırlatılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin uzaydaki yeni göz bebeği TÜRKSAT 6A’nın, 8 Temmuz gecesi saat 00.20’de SpaceX’in Falcon 9 roketi aracılığıyla Florida’dan fırlatılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin kendi geliştirdiği ilk yerli ve milli iletişim uydusu olan Türksat 6A’nın, 8 Temmuz gecesini 9 Temmuz’a bağlayan saat 00.20’de uzayın derinliklerine fırlatılacağını duyurdu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin uzaydaki yeni göz bebeği Türksat 6A’nın fırlatılacağı tarihi duyurdu. Uraloğlu’nun belirttiğine göre, uydu SpaceX’in Falcon 9 roketi aracılığıyla, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Fırlatma İstasyonu’ndan 8 Temmuz’da ABD yerel saati ile 17.20’de, Türkiye saati ile gece yarısı 00.20’de yörüngeye oturtulacak. Fırlatmadan yaklaşık 30 dakika sonra, Türksat 6A’nın roketten ayrılarak bağımsız yolculuğuna başlaması bekleniyor.

Türksat 6A

İlk Sinyal Uydunun Geleceği İçin Kritik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun roketten başarıyla ayrılmasının ardından SpaceX’in denetim sürecinin devam edeceğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Fırlatma sürecinin başarılı şekilde tamamlanması ve uydunun roketten ayrılması sonrasında yaklaşık 70’inci dakikada Türksat 6A uydumuzdan ilk sinyalin alınmasını bekliyoruz. Uydunun ayrılma anından sonra sinyalin alınmasıyla, fırlatmanın ve ayrılmanın başarılı gerçekleştiğini söyleyebileceğiz. Bu nedenle bu ilk sinyalin alınması büyük önem taşıyor. Fırlatmanın ardından Türksat 6A, kimyasal itki sistemiyle yola çıkacak. Yerli ve milli olarak üretilen Türksat 6A uydumuzun başarıyla uzaya gönderilmesi sonrasında istasyonlar aracılığıyla tüm yörünge ve alt sistem kontrolleri gerçekleştirilecek ve 42 derece doğu boylamındaki yörüngesine doğru uzay yolculuğu başlayacak. Yolculuğun tamamlanmasıyla uydumuzun yörünge testlerine başlaması öngörülüyor. Uydunun, yörüngeye ulaşmasına müteakip en az 1 ay sürecek testlerin ardından da Türksat tarafından teslim alınarak faaliyete geçmesini planlıyoruz.”

Türksat 6A, Uzayın Derinliklerinde Yerini Alacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin uydu filosunu güçlendirecek olan Türksat 6A’nın, dünyadan tam 35 bin 786 kilometre yüksekte konumlanacağını bildirdi. Uydunun bir aylık yolculuğunun ardından bu stratejik konuma yerleşeceğini belirten Uraloğlu, Türksat 6A’nın 8,4 kilovatlık gücüyle, televizyon yayıncılığından haberleşme hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayacağını ifade etti. Uydunun, Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya gibi daha önce hizmet alamayan bölgeleri de kapsayacağını ekleyerek, Türksat’ın altı aktif haberleşme uydusu ile dünya çapında öncü uydu operatörleri arasındaki konumunu pekiştireceğini vurguladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da, Türkiye’nin uzaydaki varlığını ve teknolojik kapasitesini vurgulayarak, “Türksat 6A, 10 gün sonra uzaya fırlatılacak. Uzaydaki bağımsızlığımızı ve teknolojik gücümüzü tüm dünyaya gösteriyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptı.