Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tuzla’da şantiye çöktü: İki işçi hayatını kaybetti

Tuzla’da bir inşaatta göçük meydana geldi. Olayın ardından olay yerine giden ekipler göçük altından 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Tuzla'da bir inşaatta göçük

Tuzla’da bir inşaatta göçük meydana geldi. Olayın ardından olay yerine giden ekipler göçük altından 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Tuzla’da bir inşaat alanında kanal çalışması sırasında göçük meydana geldi. Göçükte, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) bağlı taşeron firmanın 2 çalışanı toprak altında kaldığı bilgisine ulaşıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri, göçük altında kalan 2 işçinin cansız bedenlerine ulaştı.

İBB ve İSKİ’den Açıklama

İstanbul Tuzla’da bir inşaatta göçük meydana geldi. 2 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan olaya ilişkin Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nden yapılan açıklama geldi. Yapılan açıklamada, yaşanan olayın sivil bir vatandaşa ait yürütülen inşaatta meydana geldiği belirtildi. Müstakil bir evin altyapı inşaatı sırasında meydana gelen göçük sonucu 2 kişinin hayatına mal olan üzücü olay yaşandığı belirtildi.

Tuzla'da göçük

İstanbul İtfaiyesi tarafından da açıklama geldi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda olayla ilgili şu bilgileri verdi: 

“Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta özel bir firmaya ait kazı çalışması sırasında meydana gelen toprak kayması sonucu 2 işçinin cansız bedeni, AFAD ve itfaiye ekiplerimizce sağlık ekiplerine teslim edildi.”

Yaşanan olay bazı sosyal medya hesapları üzerinden İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi ilişkilendirildi. Kurumun olayla ilişkilendirilmesi üzerine yetkililerden de açıklama geldi. İSKİ yetkilileri yaşanan göçük olayının özel mülkte yürütülen yürütülen özel bir villa inşaatında gerçekleştiğine dikkat çekti. Olayın site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana geldiğini ve şirketin bu olayla hiçbir ilgisi bulunmadığını belirtti.

4 Kişi Gözaltında

Göçük sonrası Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olay ile ilgili resen soruşturma başlattı. Konuya ilişkin bir açıklama da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Yapılan açıklamada olayın meydana geldiği inşaatta yapılan incelemelere dair detaylara değinildi. 

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada olayla ilgili şu bilgiler verildi: “Yapılan incelemelerde, villa inşaatında kanal döşemesi için kazı yapıldığı sırada C.Ö. ve S.İ. isimli işçilerin kanal borusu temizliği yapmak için 5 ile 6 metre yüksekliğindeki alana indikleri sırada toprak kayması meydana gelerek göçük altında kaldıkları anlaşılmıştır. E.U. ve Ö.K. isimli kepçe operatörleri, S.A. ve K.A isimli kırıcı operatörleri olay sonrasında gözaltına alınmış, müteahhit olan şüpheli M.Z.V. isimli şahsın ise Muğla ilinde yakalama çalışmaları devam etmektedir.” Savcılık tarafından yapılan açıklamada yer verildiği üzere olayla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.