Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Watanabe: Türk Cimnastiği Gelecekte Daha da Başarılı Olacak

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin potansiyeline güvendi.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı

Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin potansiyeline güvendi.

Morinari Watanabe’den Türk Cimnastiğine Destek

MUHAMMED BOZTEPE – Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, Türk cimnastiğinin gelişim potansiyelinin yüksek olduğunu ifade etti.

Ankara Ziyareti ve İfade Edilen Güven

Ankara’da çeşitli etkinlikler için bulunan Watanabe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin spor anlayışı ve felsefesinin Japonlara yakın olduğunu, bu yüzden burada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Türk Cimnastiğinde Büyük Gelişme

Watanabe, Suat Çelen başkanlığında Türk cimnasiti federasyonunun kaydettiği ilerlemeye dikkat çekti ve “İlerleyen süreçte Türk cimnastiği, gelişmeye ve daha çok başarı elde etmeye devam edecek. O potansiyel Türkiye’de her zaman olmuştur,” diye ifade etti.

Gelecek Olimpiyatlar ve Hedefler

Los Angeles’ta gerçekleştirilecek 2028 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin başarılı olacağına olan inancını aktaran Watanabe, özellikle ritmik ve trampolin branşlarında gelişmelerin gözlemleneceğini belirtti.

Daha Fazla Ülkenin FIG’ye Katılımı

Cimnastik sporunun dünya genelinde daha fazla sevilmesi gerektiğini vurgulayan Watanabe, “Görevim başladığında kayıtlı ülke sayısı 160 dolaylarındaydı. Hedefim 200 ülkeye ulaşmak. Cimnastik, olimpiyatlar açısından oldukça önemlidir. Daha fazla ülkenin Uluslararası Cimnastik Federasyonu’na kayıtlı olmasını istiyorum. Cimnastik daha da gelişecek,” dedi.

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için...

Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkanı Morinari Watanabe, çeşitli programlar için geldiği Ankara’da, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Watanabe, Türk cimnastiğinin çok daha iyi seviyelere gelecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.