Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli ve Yabancı Tenisçiler Erciyes’te Güç Depoluyor

Erciyes’te kurulan yüksek irtifa tenis kortları, sporcular için yeni bir antrenman alanı sunuyor.

Erciyes'te kurulan yüksek irtifa

Erciyes’te kurulan yüksek irtifa tenis kortları, sporcular için yeni bir antrenman alanı sunuyor.

Yerli ve Yabancı Tenisçiler, Erciyes Dağı’nda Güç Depoluyor

Yüksek irtifa merkezi olan Erciyes, tenis sporunda yerli ve yabancı sporculara ev sahipliği yapıyor. Sporcular, 2 bin 300 rakımda kurulan Türkiye’nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında performans artırmak amacıyla kamp yapıyor.

Anastasiia Gureva’nın Yüksek İrtifa Deneyimi

Rus tenisçi Anastasiia Gureva, bu kamp merkezinde daha önce hiç bu kadar yüksekte oynamadığını belirtti. Gureva, “Daha önce Rusya’da 1200 metrede bir kamp merkezinde oynamıştım ama 2 bin 300 metre gerçekten çok farklı, çok zorlayıcı” şeklinde konuştu. Yüksek irtifada kamp yapmanın, deniz seviyesindeki müsabakalara daha güçlü bir şekilde katılmalarını sağlayacağını da vurguladı.

Berfu Cengiz ve Barındırdığı Faydalar

Erciyes Kayak Merkezi’nde, Avustralya Açık elemeleri için hazırlıklarını sürdüren milli tenisçi Berfu Cengiz, kamp merkezinin sağladığı yüksek irtifanın vücuda dayanıklılık kazandırdığını ifade etti. Cengiz, “Burada yüksek rakımda oynadığımız için diğer turnuvalarda daha rahat bir şekilde performans sergileyebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Deniz Dilek’in Değerlendirmesi

Kamp yapan diğer bir tenisçi Deniz Dilek ise, Erciyes’in Türkiye’de bir ilk olduğunu belirtti. Dilek, “Bu tecrübe, mental ve fiziksel olarak zorluklarla başa çıkmak için farklı bir fırsat. Antalya’da müsabakalarım olacak ve burada yaptığım antrenmanların nefes alabilme ve fiziksel dayanıklılık açısından çok faydalı olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı...

Erciyes Kayak Merkezi’nde kurulan Türkiye’nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Tenisçiler, Erciyes Dağı’nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan kortlarda performanslarını artırmak için kamp yapıyor.