Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÖK Başkanı Özvar: Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi Bilim İşbirliğinin Temsilcisi

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin iki ülke arasındaki dostluğun bilimle buluştuğunu vurguladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar,

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin iki ülke arasındaki dostluğun bilimle buluştuğunu vurguladı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’ni Değerlendirdi

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), kullanılan bilimsel işbirlikleri ve dostluk ilişkileriyle önemli bir örnek olmaya aday. Bu bağlamda, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bakü’de basın toplantısında, üniversitenin iki ülke arasındaki kardeşliği pekiştiren somut adımlardan biri olduğunu ifade etti.

Önemli Projelerin Sayısı Artacak

Prof. Dr. Özvar, “Türkiye olarak Türk dünyasında yükseköğretim alanındaki işbirliklerini artıracak bu tür projelerin sayısının daha da çoğalmasını umut ediyoruz” dedi. TAÜ, Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi’nin mevcut programları ile eğitim veriyor.

Azerbaycanlı Gençlerin Başarısı

Özvar, yaklaşık 90 Azerbaycanlı öğrencinin üniversiteye yüksek puanlarla kabul edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. “Bu üniversite modeli hem Azerbaycan hem de Türk dünyası için önemli bir örnektir” şeklinde konuştu.

Uluslararası İşbirlikleri ve Gelecek Hedefleri

Türk ve İslam dünyasındaki ülkelerle yükseköğretim alanında işbirliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini savunan Özvar, toplumlar arasındaki bağların artırılmasında eğitimsel hareketliliğin önemini vurguladı. Amacın, bilim ve teknoloji alanında ortak çalışmalar gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

TAÜ’nün Geleceği ve Eğitimin Kalitesi

Erdoğan ve Aliyev’in huzurunda imzalanan mutabakatla, iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerinin bir araya getirilmesi hedefleniyor. YÖK tarafından belirlenen köklü Türk üniversiteleri, talep gören nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için eğitim verecek. Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi, uluslararası öğrencilere hitap eden yeni bir yükseköğretim modeli olarak öne çıkacak.

 Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi'nin...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin (TAÜ) faaliyete başlaması münasebetiyle geldiği Bakü’de basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.